2019-01-11 18:53:46• hírek • Szatmár.ro

Élőben közvetít a sofőr vezetés közben? Innentől kezdve óriási büntetésre számíthat!

A sofőr facebookos élő közvetítése miatt egyszerre 9 máramarosi ember vesztette életét az autópályán májusban.
A sofőr facebookos élő közvetítése miatt egyszerre 9 máramarosi ember vesztette életét az autópályán májusban.

Kellemetlen élményben lehet része innentől kezdve annak, aki vezetés közben mobilozik. Megváltozhat a büntetések mértéke. Ha a Belügyminisztériumon múlik, fájó összeget gombolnak majd le a szabálytalankodó autóvezetőkről.

Közvitára bocsájtották az új KRESZ tervezetet, melyben jelentősen megszigorítanák a vezetés közbeni mobilkészülék-használatra vonatkozó szabályokat, és lényegesen megemelnék a büntetések mértékét is.

 

Sokszorosára emelkedett az elmúlt időszakban a mobilozás, a facebookos élőzés miatt történt halálos autóbalesetek száma. A szerencsétlenségek megelőzése érdekében hozta meg döntését a Belügyminisztérium a rendkívüli szigorítással kapcsolatban. Így fogalmazzák meg az új, elfogadás előtt álló jogszabály erre vonatkozó részletét: „Vezetés közben a sofőrnek tilos mobiltelefont a kezében tartania és kézzel használnia, ugyan ez vonatkozik bármilyen olyan mobil eszközre is, mely szöveg-, fotó- vagy videó közvetítésére alkalmas.”

 

Szabálysértés esetén a sofőröket, amennyiben az új KRESZT jóváhagyják és bevezetik, 2900 lejig büntethetik, ez 9-20 bírságpontot jelenthet. Az autóvezető 6 büntetőponttal is gazdagodik. Sokaknak a jogosítványa múlhat egy ártatlan telefonbeszélgetésen vagy élő Facebook közvetítésen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: